Om mee en van te leren
 • A  A  A  A  
  • No categories

  Heerlijkheid Horssen


  Landgoed heerlijkheid Horssen

  Toegangshek

  Parkbosch

  Het Landgoed te Horssen is een Rijksmonument van circa 250 jaar oud dat staat in het Parkbosch van het eeuwenoude landgoed Heerlijkheid Horssen. Het dorp Horssen ligt in de gemeente Druten in het Land van Maas en Waal.


  Renovatie

  In de herfst en winter van 2004 is het huis volledig gerenoveerd en in oude stijl hersteld. Het landgoed is sinds kort weer opengesteld.

  Er is ook een mogelijkheid voor een rondwandeling met gids door het  Parkbosch en de eendenkooi.

  Aan het einde van de oprijlaan ligt het Huis te Horssen. Een lichte welving in de gazons geeft de plek aan waar tot ca. 1869 het kasteel Horssen heeft gestaan.
  Ondergronds bevinden zich nog steeds gewelvenkelders en waterputten; overigens goed afgedekt en geconserveerd.

  Landhuis

  Landhuis


  Na de afbraak van dit kasteel, werd het zg. ‘bouwhuis’ omgebouwd tot het huidige ‘Huis te Horssen’; een landhuis met paardenstallen en koetshuis.

  Dankzij de zorgvuldig uitgevoerde renovatie is het interieur van het Huis weer in oude luister hersteld.
  In het kader van ‘beheren en behouden’ inspecteert de Monumentenwacht ieder jaar het gehele pand van zolder tot kelder op mogelijke gebreken.


  Rust en sfeer


  De inmiddels comfortabele paardenstallen en koetshuis worden als unieke vergaderlocatie ter beschikking gesteld aan ondernemers die sfeervol en in alle rust actief willen zijn.


  Huwelijksvoltrekkingen

  In 2005 heeft de gemeente Druten de Renaissancezaal aangewezen als ‘Huis der gemeente’. Er kunnen in een sfeervolle ambiance huwelijken voltrokken of partnerschappen geregistreerd worden.


  Copyright © 2014. All Rights Reserved.